Žito prodaje Gorenjku, mogući kupci Zvečevo, Kraš i Swisslion Takovo

Bez autora
Jul 12 2012

Ljubljansko Žito započelo je prodaju čokoladnog brenda Gorenjka pa se Finance bave temom mogućeg kupca. Njega vide prije svega u krugu regionalnih kompanija. Posao bi mogao biti vrijedan između pet ili sedam milijuna eura. U posljednje dvije godine vrednovanje ovakvih kompanija znatno je smanjeno pa se one prodaju po vrijednosti između 5 i 7x EBITDA. Možda najozbiljniji kupac moglo bi biti Zvečevo. Gorenjka bi dobro dopunila proizvodnju Zvečeva. U krug mogućih kupaca ulaze i Kraš, Soko Štark, Swisslion Takovo i Pionir. U Atlantic Grupi koja je vlasnica Soko Štrarka trenutno nemaju planova za širenje. Iz Kraša se zasad ne oglašavaju. Gorenjka zanima i Davida Dobnika iz Čokoladnog ateljea Dobnik. Poznavatelji tvrde kako je malo vjerojatno da će se za Gorenjku natjecati neka od multinacionalnih kompanija.

Žito prodaje Gorenjku, mogući kupci Zvečevo, Kraš i Swisslion TakovoLjubljansko Žito započelo je prodaju čokoladnog brenda Gorenjka pa se Finance bave temom mogućeg kupca.

Njega vide prije svega u krugu regionalnih kompanija. Posao bi mogao biti vrijedan između pet ili sedam milijuna eura. U posljednje dvije godine vrednovanje ovakvih kompanija znatno je smanjeno pa se one prodaju po vrijednosti između 5 i 7x EBITDA.

Možda najozbiljniji kupac moglo bi biti Zvečevo.

- Dvije godine nismo u kontaktu sa Žitom. Kad dobijemo više informacija donijet ćemo odluku, načelno smo zainteresirani, rekao je Zdravko Alvir, prvi čovjek Zvečeva.

Gorenjka bi, uvjeren je, dobro dopunila proizvodnju Zvečeva. U krug mogućih kupaca ulaze i Kraš, Soko Štark, Swisslion Takovo i Pionir. U Atlantic Grupi koja je vlasnica Soko Štrarka kažu da trenutno nemaju planova za širenje. Iz Kraša se zasad ne oglašavaju. Gorenjka zanima i Davida Dobnika iz Čokoladnog ateljea Dobnik. Poznavatelji tvrde kako je malo vjerojatno da će se za Gorenjku natjecati neka od multinacionalnih kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik